ELLANSE

ELLANSE® –  Съвременна концепция за биостимулация и попълване на кожни дефекти.

Разработката на имплантите Ellanse на холандската компания Aqtis Medical BV отзнаменува появяването на съвършенно нови дермални филъри. Препаратите Ellanse едновременно дават обем и са стимулатори на образуването на нов колаген.

ELLANSE® е един от най-новите продукти, който от една страна притежава качествата на дермален филър, използван за постигане на красиви и естествено изглеждащи обеми, а от друга – има способността да предизвиква мощна биостимулация на колаген-образуващите структури на кожата.
Резултатите, които се постигат с ELLANSE® са дълготрайни, като в зависимост от използвания продукт могат да продължат до 4 години след поставянето.

Филъра Ellanse™ е уникален дермален филър, стерилен, нетоксичен, биосъвместим, напълно биоразградим дермален имплант.

ELLANSE® е синтетичен дермален филър, който се състои от гелна водна основа от карбоксиметилцелулоза (CMC), в който плуват 35% напълно гладки микросфери поликапролактон (PCL).

Основен компонент на Ellanse се явяват микросферите на поликапролактона. Поликапролактона е мек медицински полимер, използван за изготвяне на разградируеми конци. Препаратите Ellanse не съдържат латекс и компоненти от животински произход, което гарантира тяхната безопасност и пълна съвместимост с човешкия организъм.

Серията ELLANSE® предлага четири възможности, които предоставят еднакво мощна колагенова синтеза, но се различават по продължителността на постигнатия ефект. Продуктите гарантират следната продължителност на постигнатата корекция – при Ellanse S – 1 година, Ellanse M – 2 години, Ellanse L – 3 годин и при Ellanse E – 4 години. Филъри Ellanse – революция в контурната пластика.

ELLANSE® е един от най-мощните познати колагенови стимулатори. След инжектирането му в кожата се отключва каскада от процеси, които водят до стимулация на фибробластите (колаген-синтезиращите клетки) за образуване на нови здрави и витални колагенови влакна. Те придават плътност, здравина и еластичност на кожата в инжектираните области. Освен това ELLANSE® има способността за пълно и контролирано разграждане в тъканите, което определя и неговата безопасност и предвидимия резултат от терапията.

Филърът Ellanse™ е уникален дермален филър, стерилен, нетоксичен, биосъвместим, напълно биоразградим дермален имплант.

Основен компонент на Ellanse се явяват микросферите на поликапролактона. Поликапролактонът е мек медицински полимер, използван за изготвяне на разградируеми конци. Препаратите Ellanse не съдържат латекс и компоненти от животински произход, което гарантира тяхната безопасност и пълна съвместимост с човешкия организъм.

Основни цели на процедурите по контурна пластика Ellanse се явяват:

 • запълване на дълбоки бръчки, корекция на скули, бузи, нос, уши, брадичка и области на кожни депресии;
 • корекция на овала на лицето;
 • волумизация на тъканите (възстановяване обема на меките тъкани);
 • биоармироване на кожата (стимуляция на синтеза на нов колагена).

Филърът е предназначен за субкутанно или дълбоко дермално приложение. Ellanse се въвежда с помощта на тънка игла или атравматична канюла. Техниката на въвеждане зависи от областа на прилагане и желания резултат. Попадайки под кожата, филърът не само запълва пространство, изглаждайки повърхността на кожата, но и стимулира фибробластите, отговорни за синтеза на коллагена и еластина в период от 3 месеца. В резултат, в областта на въвеждане се образува мрежа от естествен колаген, обезпечаваща поддръжката на кожата. Тя става по-стегната, бръчките се изглаждат. Възможн са неголеми хематоми, в 5% — оток в течение на 2-3 дни.

Семейството на филърите  Ellanse™ е специално проектирана дермална серия филъри, които отговарят на вашите нужди, като продуктовата гама е клинично доказана, напълно безопасна и ви предлага избор за различна продължителност на дълготрайност и се представлява от 4 препарата. Единственото отличие по между им се явява продължителността на съхранение на получения резултат след прилагането им. Уникалната технология на производство обезпечава възможността да се избира продължителност на визуалния козметичен ефект:

 • ELLANSE S – 12 МЕСЕЦА
 • ELLANSE M – 24 МЕСЕЦА
 • ELLANSE L – 36 МЕСЕЦА
 • ELLANSE E – 48 МЕСЕЦА

Различията между тези филъри е в това, че поликапролактона, който влиза в състава им има различна дължина на полимерните вериги. Колкото те са по- дълги, толкова по бавно се усвояват от организма.

Контролираната продължителност на ефекта, абсолютно безопасния състав, икономичното изразходване, мигновенния резултат – това са основните преимущества на Ellanse.

Имплантите Ellanse представляват препарати на избор за пациенти, у които се наблюдава ускорена деградация на филърите на основа на  хиалуронова киселина, Филърите Ellanse са показани за пациенти, желаещи да продължат резултата от подмладяването за по-продължителен срок, отколкото при използването на филъри на основата на хиалуронова киселина. А така също при тези, при които въвеждането на филъри на основата на хиалуронова киселина по някакви причини не е възможно.

Отличителни свойства на филърите Ellanse.

 1. Хипоалергенност на препарата. Не е необходимо предварително да се тестува препарата. Филъри Ellanse са абсолютно хипоалергени благодарение на отсъствие в състава им на антигени от животински, бактериален или човешки произход.
 2. Филърите Ellanse не предизвикнват привличане към себе си молекули вода и, така не провокират поява на отоци в местата на наличие на препарата в течение на целия срок на действие.
 3. Продължителен ефект.
 4. Мощен стимулатор на неоколагеногенезана, възможност да се използва даже на тънка кожа, прекрасни резултати при армиране в областта на лицето, шията, деколтето, гърбът на ръцете, коленете и вътрешната повърхност на мишници и бедра.

Препаратът Ellanse е абсолютно безопасен и удобен за приложение и при хора с чувствителна кожа. Възстановителен период след процедурата практически отсъства.

Инжекциите Ellanse са съвместими с други методи: контурна пластика хиалуронови филъри,инжекции с БТХ, лазерни процедури,  LPG-масажи, RF-терапия; химически пилинг и др, но е необходма пауза. Обикновенно паузата след въвеждане на Ellanse е 2-4 седмици.

В сравнение с други дермални филъри Ellanse™ ви дава оптимални и по-дълготрайни естетични резултати.

Ellanse е отбелязан с номинацията «Най-иновационен дермален филър за 2011 година»

Gallery
20150327_131643 img_20180520_125216_883