ПЛАЗМОТЕРАПИЯ

Използването на комбинация от клетки и растежни фактори като борба със стареенето на кожата

В годините на истинско тъканно подмладяване, плазмата, богата на тромбоцити е обещаваща алтернатива на хирургията, поради факта, че благоприятства протичането на безопасен и естествен оздравителен процес.

 

PRP е съкращение на Platelet rich plasma – плазма, обогатена с тромбоцити. От кръвта на пациента се извличат клетки и растежни фактори, които се прилагат в различни области на медицината. Тази плазма има свойството да стимулира регенеративните процеси в тялото и точно това свойство се използва в естетичната медицина. В процеса на стареене, под влиянието на редица външни и вътрешни фактори, лицето губи част от своя обем. Посредством инжектиране на PRP в определени зони се стимулира организма сам да възстанови този загубен обем. PRP е резервоар за растежни фактори; те се освобождават при активирането на PRP посредством контакт с екстрацелуларния матрикс. Веднъж активирани, растежните фактори предизвикват различни клетъчно-сигнални каскади, които ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове, клетъчната пролиферация, диференциацията на стволовите клетки и тъканна регенерация на нов биоматрикс. За да има добри резултати от процедурата, получената плазма трябва да има точно определен състав. Важно е да бъдат извлечени тези съставки, които наистина да повлияят върху регенеративните процеси в организма. Използването на специално създадени за целта техника и консумативи допринася за по-прецизно сравнение на резултатите от естетичните лекари по света. Новите технологични средства, създадени в тази област, гарантират по-добри резултати от процедурата. Regen Lab създадоха един наистина революционен продукт. Тяхната технология използва сепаративен гел, с който извличането на плазмата става по-бързо, по-прецизно и е необходима по-малко кръв. С методиката, използвана от Regen Lab много точно се контролира състава и концентрацията на получената плазма. По отношение на световния стандарт за състава на обогатена плазма, продуктът на Regen Lab е на първо място. Той е преминал редица тестове за качество и може да бъде използван в целия свят, което е гаранция за качество и сигурност. Плазмата, богата на тромбоцити представлява мощен източник на растежни фактори, които подпомагат възстановяването и подмладяването. Методът се използва за третиране най-често на кожата на лицето, шията, деколтето, както и горната част на ръцете. Процедурата позволява да се третира и проблемната зона около очите, като се справя изключително добре с премахването на тъмните кръгове и фините бръчки. Методът е подходящ за всякакви възрасти и не е необходима специална подготовка. Няма риск от заразяване и алергични реакции, защото се използва собствената кръв на пациента посредством специални за това стерилни епруветки.

 

Въпреки целия потенциал на плазмата, богата на тромбоцити, някои пациенти се нуждаят от по-интензивна терапия; това доведе до разработването на фейслифтинга със Cellular Matrix. PRP самостоятелно има по-слаб ефект в създаването на обем; затова, в Cellular Matric Хиалуроновата киселина (HA) е комбинирана с PRP за засилване на регенеративните свойства. В какво се състои уникалността на другия продукт на Regen Lab, комбинацията PRP&Хиаулоронова киселина в една епруветкаCellular Matrix? HA също представлява резервоар за освободените активни растежни фактори. Тя увеличава времето за задържане на растежните фактори в тъканите и създава по-продължителен ефект върху миграцията на стволовите клетки и тъканната регенерация, в сравнение с този, упражняван само от PRP. Cellular Matrix възстановява обема на тъканите, придавайки им по-млад вид. Д-р Алесандро ди Петрилио показа как този продукт съчетава по един напълно нов до момента начин богатата на тромбоцити плазма и така необходимата на кожата хиаулоронова киселина. Тя е един от главните компоненти на съединителната тъкан на кожата и основната й роля е да хидратира горните клетъчни слоеве, да укрепи съпротивителните ѝ сили и да изглади приятно повърхността. За съжаление, с напредването на възрастта кожата губи част от хиалуроновата киселина, колагена и еластина, което значително влошава качествата й. Една от основните причини за стареенето на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение. Тя задържа влагата в кожата и създава обем и плътност. Тази терапия намалява отпуснатостта на кожата, подмладява я и възвръща плътността ѝ, особено в трудни за третиране зони (периорбитална зона, шия и др.)

Cellular Matrix – PRP&Хиалуронова киселина 2 в 1 съчетава за първи път предимствата на плазмотерапията и невероятните свойства на хиалуроновата киселина, за да даде на всички ни това, към което се стремим – да изглеждаме по-млади, по-красиви и най-вече естествени.

Блазмата, богата на тромбоцити на RegenLab предоставя ключ към био-органично подмладяване на всеки!

Плазмотерапия –  естественият метод за връщане на младостта и красотата е в собствената ви кръв!

Какво представлява плазмотерапията на REGEN LAB-Швейцария?                                                    

Това е ревитализираща, лечебно-подмладяваща инжекционна процедура, която представлява използване на богата на тромбоцити плазма, получена от собствената кръв на пациента. Тя е естествен „еликсир на младостта”, която стимулира образуването на хиалуронова киселина,  колаген и еластин в кожата. Методът се използва за третиране най-често на кожата на лицето, шията, деколтето, както и горната част на ръцете. Процедурата позволява да се третира и проблемната зона около очите, като се справя изключително добре с премахването на тъмните кръгове и фините бръчки.

Защо се използват точно тромбоцитите?                                                                                              

Плазмата, богата на тромбоцити съдържа растежни фактори, които активират ревитализацията и възстановяването на тъканите, ускоряват образуването на нови кръвоносни съдове, както и стимулират производството на колаген и еластин.

Какво представлява получената автоложна плазма?                                                                                       

Това е биологичен продукт,получен от собствената плазма на пациета. Той способства да се възстанови изгубения обем на тъканите, да се отстранят дълбоки бръчки, акне, белези от акне, стрии, и да се стегнат отпуснатите тъкани по най-безболезнения и естествен начин. Подмладяващият ефект се постига с постепенното освобождаване на растежните фактори и тромбоцити. В резултат на това се постига обновяване на кожата и предотвратяване появата на нови бръчки.

Каква е разликата между плазмотерапията и филърите?                                                    

Плазмотерапията е натурална алтернатива на синтетичните филъри. Това е метод, който забавя процеса остаряване. Действа там, където кожата има проблем.

Колко етапа има процедурата?                                                                                                                             

1. С помощта на сертифицирани, двойно стерилизирани епруветки, се взима кръв от пациента.                                                                                                                                                                      

2. Извършва се центруфугиране на кръвта, благодарение на което се отделя плазмата, богата на тромбоцити, източник на растежни фактори при инжектиране.                       

3. Плазмата се инжектира в кожата, като мезотерапия, запълвайки бръчките и лицевите гънки или се въвежда там, където е диагностициран проблем.

Какви са предимствата на процедурата?                                                                                             

Благодарение на своя естествен произход, методът практически няма противпоказания, не предизвиква алергични реакции и няма странично действие, може да се прилага по всяко време на годината. Не изисква продължителен период за възстановяване, а ефектът се съхранява дълго време. Постигат се резултати,които са непостижими с други терапии.

Какви са ефектите от процедурата?                                                                                                                          

– изравнява релефа и тена на кожата

– коригира фини и дълбоки бръчки

– премахва акне 

– премахва белези от акне

– повлиява пигментации

– редуцира тъмни кръгове и торбички в околоочната зона

– възстановява изгубения обем на тъканите

– има запълващ ефект

– стимулира образуването на нови кръвоносни съдове

– спира процесите на стареене

– подобрява еластичността, тонуса и плътността на кожата

– стимулира обновяването на тъканите

– увеличава производството на колаген

– осигурява дълбока хидратация

– третира косопад

– третира стрии 

Защо да изберем процедурата  пред останалите процедури?                                                                     

– безопасност – не предизвиква алергии и странични ефекти

– ефективност – действа там, където други терапии не успяват

– висок и дълготраен терапевтичен ефект

– практичност – процедурата е атравматична без продължителен период на възстановяване

– универсалност – може да се съчетава с много други процедури

Какви видове Плазмотерапия има?                                                                                                                          

– Класическа плазма – само автоложна плазма – подходяща за третиране на акне, постакне, торбички, оттоци и тъмни кръгове в околоочната зона, стягане на отпуснатия контур на лице и шия, косопад, пигментации, фини бръчки, при неравен тен и загуба на блясък и тонус на кожата, подмладяване на ръце и деколте, стрии.
– Плазма Cellular Matrix – плазма + добавена хиалуронова киселина -2 мл с концентрация 20 мг на мл – уникална комбинация от хидратиращия ефект на хиалуроновата киселина и стимулиращите свойства на растежните фактори. Докато хиалуроновата киселина действа като временен дермален заместител, PRP стимулира околните клетки. Подходяща за дълбока хидратация и обновяване на кожата отвътре, при дълбоки линии и бръчки, за запълване на изгубен обем на лице, устни, скули.

Gallery
img_20180520_125357_280-1 img_20180520_125216_883