Пилинги

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

Химическият пилинг е процедура, при която върху повърхността на кожата се нанасят различни киселини, които оказват значително въздействие върху структурата и вида ѝ.

Тази процедура подобрява вида на кожата чрез отстраняване на увредения горен слой и подобрява еластичността. Ефектът се постига чрез стимулиране образуването на нов колаген в дълбоките слоеве на кожата. Така тя става значително по-свежа, плътна, подмладена, с изграден релеф и намалени дефекти.

Химическият пилинг на кожата не изисква специална подготовка. На предварителния преглед, дерматологът подбира вид на киселината и концентрацията ѝ според проблема на пациента. Той получава и конкретни съвети за поддържане на кожата си.

ВИДОВЕ ПИЛИНГИ:

ПОВЪРХНОСТЕН ПИЛИНГ кожата при него е леко до умерено зачервена няколко часа до 1 денонощие след процедурата. Постепенно зачервяването избледнява и настъпва леко излющване на повърхностния слой от мъртви клетки, образували се в резултат на процедурата.

СРЕДНО ДЪЛБОК ПИЛИНГ – непосредствено след процедурата кожата е умерено зачервена и постепенно се уплътнява, като до 36 часа се оформя тънка червено-кафеникава кора, която постепенно се излющва от повърхността на кожата под формата на едри люспи.

ВАЖНО СЛЕД ХИМИЧЕСКИЯТ ПИЛИНГ!

Независимо от дълбочината на пилинга е важно през целия възстановителен период да се нанася слънцезащитен крем с максимално висок фактор. За по-бързото възстановяване на кожата след самата процедура може да се нанася епителизиращ и антисептичен крем, които ускоряват възстановяването на кожата.

КОГА СЕ ПРИЛАГА ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ?

Химическият пилинг се прилага при комедонно и пустулозно акне, старееща кожа, фотоувредена кожа, при хиперпигментации, белези от акне, себореен дерматит, стрии. Има химически пилинги, които се прилагат целогодишно и сезонни пилинги.

КОМБИНИРАНА ТЕРАПИЯ:

При фотоиндуцирано и естесвено остаряване на лице, деколте и гърба на ръце, чудесни резултати има серия от редуващи се химически пилинги и мезотерапии.

При СТРИИ се редуват средно дълбок химически пилинг и мезотерапия.

Прилагат се:TCA-33%-трихлороцетна киселина/есенно-зимен/,Глюколова киселина/есенно-зимен/,Салицилов/целогодишен/,Пировикова киселина-пилинги

НОВИ ПИЛИНГИ:

PQ AGE-съдържа: Трихлороцетна  киселина34%,Кожикова киселина.Коензим Q10.Уреа  пероксид

Благодарение на специфичната комбинация наTCA и Urea Peroxid субстанцията не уврежда епидермалните слоеве-позволява целогодишно прилагане на този процедура.Пилинга има ексфолиращ,антиоксидатен,анти-бактериален,анти-вирусен ефект,включително и лифтинг ефект

 

 

 

 

 

Gallery
OLYMPUS DIGITAL CAMERA img_20180520_125216_883